About Me

My photo
Anak Bapak Al-Banjary Al-Asya'iry As-Syafi'iy, Dilahirkan pada tanggal 1hb Januari 1983 di Kg Parit Satu Sungai Sireh, Tanjong Karang, Selangor Darul Ehsan, seorang Melayu berketurunan Banjar suku Alai, Kini bersama PAS Kawasan Tanjong Karang berjuang menegakkan Islam di atas muka bumi Allah sebagai amanah dan tanggungjawab dari-Nya.. ..terima kasih atas sokongan anda.. Takbirr..ALLAHUAKBAR..!!!

Friday, January 29, 2010

KHALID SAMAD DIGANTUNG JAWATAN 6 BULAN, DATO' DR. HASAN ALI DIBERI AMARAN

Sumber : http://www.harakahdaily.net/v2/


KUALA LUMPUR, 29 Jan: Pesuruhjaya PAS Selangor Datuk Dr Hasan Ali dan Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad didapati bersalah dibawah fasal 75 Perlembagaan PAS.


Jawatankusa disiplin PAS memtuskan Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad digantung enam bulan dari jawatan dalam Parti manakala Pesuruhjaya PAS Selangor Datuk Dr Hasan Ali diberi amaran.


Selain itu mereka juga dilarang membuat sebarang kenyataan yang boleh menjejaskan parti. Kedua-dua mereka didapati bersalah di bawah fasal 75 perlembagaan PAS.


Keputusan itu diumumkan Pengerusi Jawatankuasa Disiplin, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man pada sidang media selepas mesyuarat petang ini. Bagaimanapun kedua-duanya boleh membuat rayuan kepada parti dalam masa 30 hari.

No comments: