About Me

My photo
Anak Bapak Al-Banjary Al-Asya'iry As-Syafi'iy, Dilahirkan pada tanggal 1hb Januari 1983 di Kg Parit Satu Sungai Sireh, Tanjong Karang, Selangor Darul Ehsan, seorang Melayu berketurunan Banjar suku Alai, Kini bersama PAS Kawasan Tanjong Karang berjuang menegakkan Islam di atas muka bumi Allah sebagai amanah dan tanggungjawab dari-Nya.. ..terima kasih atas sokongan anda.. Takbirr..ALLAHUAKBAR..!!!

Monday, September 29, 2008

Komen Saya ;BADAN SAJA PAS - BAJU KEADILAN -Azizi Hj Abdullah.

aNaK BaPaK said...

salam..,

tuan haji azizi..saya rasa hanya yang benar2 faham tentang dasar perjuangan dan tarbiyah PAS sahaja yang faham tentang tulisan tuan ini..masih ramai lagi dikalangan kita ini berjuang kerana semangat dan bukan kerana allah..satu cabaran kepada PAS untuk melipatgandakan usaha mengajak sebanyak mungkin ahli2 pas menyertai program2 tarbiyah yang modulnya dah lama dah pun disediakan oleh dewan ulamak pas pusat.pas negeri dan pas kawasan..namun saya kembali berfikir..sekian banyak program yg diatur..apakah akan ada pertambahan bilangan ahli2 pas yang menyertai program ini..? dan yang peliknya mereka yang tiada mentarbiyah diri inilah yang akhirnya menimbulkan masalah pada PAS dan akhirnya seperti yang tuan haji kata "badan saja PAS-baju keadilan"!!!! realitinya kini ramai ahli2 pas yg tiada pentarbiyahan ini lebih suka ceramah bersifat umum..seronok dengar umno kena hantam tapi ceramah yang kena atas batang hidung sendiri dari segi akhlak umpanya dipinggirkan...kenapa mereka ini tidak bersama dalam kuliyah pengajian..majlis tafaqquh fiddin, usrah..liqa' fikri...atau solat hajat peringkat cawangan atau kawasan..?? mana perginya mereka ini?? bagi saya PKR tetap dengan dasar sekularnya yg tiada bezanya mereka ini dengan umno ( yg membezakan cuma umno zalim dan PKR melawan kezaliman ) dan kita boleh berkawan dengan dia..dan saya yakin PKR bukan suatu jamaah mengikut syarak yang mana tuntutan berjamaah ini sepertimana sabda rasulullah s.a.w ;


"barang siapa yg mati dalam keadaan dirinya tiada berbai'ah kepada jemaah, matinya mati dalam keadaan jahiliyyah!!!"

saya pasti kawan2 kita yang islam duduk dalam PKR tak setuju dengan hadith ini.tapi setuju tak setuju inilah hakikatnya..hakikatnya dah ramai ahli pas bukan takat badannya keadilan..aqidah pun dah dekat dengan sekular!!!

No comments: