About Me

My photo
Anak Bapak Al-Banjary Al-Asya'iry As-Syafi'iy, Dilahirkan pada tanggal 1hb Januari 1983 di Kg Parit Satu Sungai Sireh, Tanjong Karang, Selangor Darul Ehsan, seorang Melayu berketurunan Banjar suku Alai, Kini bersama PAS Kawasan Tanjong Karang berjuang menegakkan Islam di atas muka bumi Allah sebagai amanah dan tanggungjawab dari-Nya.. ..terima kasih atas sokongan anda.. Takbirr..ALLAHUAKBAR..!!!

Wednesday, April 30, 2008

Hapus Proses Pembodohan Melayu Dengan Menghapuskan Kuasa Politik UMNO

Seperti biasa, bila berlalunya suatu pilihanraya umum, setelah keputusan pilihanraya diumumkan,kalau UMNO hilang banyak kerusi ke tangan pembangkang, yang akan heboh seterusnya berkumandang ke udara dan terus ke telinga rakyat adalah ketuanan Melayu, perpaduan Melayu, Melayu hilang kuasa politik dan sebagainya berkaitan betapa seolah dekatnya Melayu kepada pupus. Maka orang Melayu yang menjadi penyokong dan pendokong UMNO sejati atas kejahilan dan kedangkalan minda hasil dari proses pembodohan anjuran UMNO zaman berzaman percaya dan yakin dengan kepercayaan dan keyakinan tahap bersungguh-sungguh bahawa Melayu hanya boleh terus hidup dengan hidupnya UMNO. Jahanamnya UMNO maka Jahanam jugalah Bangsa Melayu dan begitulah sebaliknya.

Pilihanraya ke-12 yang telah lalu UMNO/BN bukan hilang banyak kerusi, bahkan hilang banyak negeri. Tiga negeri yang diperintah UMNO selama 50 tahun dirampas Pakatan Rakyat, Selangor, Perak dan Kedah. Di Pulau Pinang yang dahulunya dik uasai Parti Gerakan kini dikuasai DAP-PKR-PAS dan UMNO menjadi pembangkang. Di Kelantan UMNO hanyut dibawa arus Kelantan sehingga Dato' Seri Zainuddin Maidin yang tewas majoriti 9,381 undi di Sungai Petani ( yang sebelum PRU-12 dengan angkuh mahu hilangkan deposit lawan ) mengeluarkan kenyataan berbau pasrah dan putus asa terhadap usaha UMNO/BN menguasai Kelantan yang beliau anggap sebagai sia-sia dan buang duit UMNO sahaja ( walupun hakikatnya duit rakyat tapi mengaku duit UMNO ). Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur menyaksikan BN hilang sepuluh kerusi dan hanya mempertahankan satu kerusi menerusi Dato' Seri Zulhasnan Rafique di P.118 Setiawangsa, itupun dengan susut majoriti yang mendadak berbanding PRU-11 dari 19,669 undi susut kepada hanya 8,134 undi.

Melihatkan prestasi UMNO/BN yang teruk, maka seperti biasa suara perkauman Melayu pun dimainkan oleh UMNO. Mungkin untuk menarik balik sokongan kepada 100% Melayu kepada UMNO. Maka bermulalah proses pembodohan Melayu anjuran UMNO atas tajuk, mengembalikan ketuanan,perpaduan dan politik Melayu. Rakyat seolah di ajak berfikir tentang nasib Melayu dengan mengaitkan UMNO, bahawa UMNO lah segala-galanya untuk Melayu di dunia dan di akhirat.

Proses pembodohan Melayu anjuran UMNO atas nama mengembalikan perpaduan, ketuanan dan kuasa politik politik Melayu sebenarnya suatu program berterusan UMNO untuk meraih sentimen kemelayuan dan berharap seluruh umat Melayu bersatu di bawah UMNO. Sekian lama umat Melayu telah melalui proses pembodohan ini dan mnyertai pr0gram ini tanpa sedar, tanpa perlu borang penyertaan, tapi dengan hanya terjebak dengan sentimen perkauman UMNO suduh cukup menjadikan mana-mana umat Melayu menjadi peserta program ini yang mahukan peserta-pesertanya melalui proses pembodohan Melayu.

Kenapa UMNO terus-menerus dengan program/proses pembodohan Melayu ini. Jawapannya ialah, survival UMNO adalah terletak kepada sejauh mana berjaya dan berkesannya program/proses pembodohan Melayu ini berjalan dikalangan umat Melayu yang akhirnya UMNO mengutip keuntungan dari kebodohan umat Melayu berfikir tentang dirinya, keluarganya, masyarakatnya, negerinya, negaranya hingga ke peringkat agamanya yang terus jahil dibodohkan oleh UMNO.

Contoh termudah boleh kita dapati dan kita dengar dari dan pendirian ahli-ahli UMNO atau individu non-partisan tetapi mengundi UMNO apabila diutarakan pandangan umum tentang suasana politik dan ekonomi temapatan mahupun nasional. Sikap dan pandangan mereka ini pada hakikatnya telah termaktub dalam silibus dan kurikulum bersepadu UMNO warisan penjajah ( divide and rule ) yang berorientasikan kejahilan dan kebodohan sehingga menghasilkan spisis manusia bodoh sombong. Mereka bodoh kerana diasuh dengan kurikulum pembodohan UMNO kemudian menjadi sombong pula kerana tiada sedar dirinya itu bodoh lagi dibodohkan kerana menganggap bahawa apa jua pelajaran yang telah diterimanya dalam apa jua medium, suratkhabarnya, telivisyennya, radionya dan apa-apa jua instrumen kerajaan dijadikan medium perantaraan antara peserta program dan penganjur progran iaitu UMNO.

Jawapan mereka mudah dan dangkal, segala harta kerajaan diyakininya sebagi UMNO yang punya. Kekayaan negara juga kekayaan UMNO yang punya. Balai Raya UMNO yang punya. Masjid dan surau UMNO yang punya. Jalanraya UMNO yang punya. Duit kerajaan UMNO yang punya. Kerajaan UMNO yang punya. Malaysia ini UMNO yang punya segala-galanya dari dunia sampailah akhirat jawapannya UMNO yang punya. Mahukan pembangunan mesti dengan UMNO. Mahukan kekayaan mesti melalui UMNO. Mahu kemiskinan dihapuskan mesti dengan UMNO. Mahukan keamanan mesti juga dengan UMNO. Mahu kestabilan mesti UMNO..., yang baik dari UMNO yang buruk adalah datang dari selain UMNO. Tiada ada yang betul melainkan UMNO sahaja yang lain tiada lain melainkan salah salah salah dan salah. UMNO UMNO UMNO...

Dengan menggunakan teori pembangunan dan keamanan. Rakyat melalui proses pembodohan Melayu dibawa berfikir bahawa kedu-dua perkara pembanguna dan keamanan ini hanya dapat dijamin survivalnya dengan UMNO semata-mata. Justeru menanamkan satu jawapan tuntas bahawa selain UMNO adalah dijamin tidak akan berjaya seperti pencapaian UMNO. Seterusnya dengan beralasan bahawa yang memerintah selama ini UMNO sahaja, selain UMNO tiada bukti akan dapat dicapai, sekiranya ada pihak lain membuat tawaran kebajikan yang lebih baik dan pembangunan yang lebih seimbang dari UMNO, maka UMNO akan mengeluarkan jawapan baru bahawa, pihak yang lain-lain itu hanya membuat janji kosong sahaja atau syok-syok saja.

UMNO membawa umat Melayu percaya bahawa kerajaan dan UMNO tiada boleh dipisahkan. Justeru kotak pemikiran graduan lulusan fakulti pengajian UMNO akan terus berpendapat bahawa barang siapa menentang UMNO sedang ia bekerja makan gaji dengan kerajaan, maka orang itu bolehlah disifatkan sebagai pengkhianat kepada kerajaan. Seolah-olah pendapatan hasil dari pekerjaannya itu sebagai haram kerana duit gaji dari kerajaan dikira duit UMNO/BN. Orang itu juga dikira tidak mengenang budi kerajaan ( baca UMNO/BN ) kerana menolak kerajaan. Banyak lagi silibus yang dicipta oleh UMNO untuk memastikan umat Melayu terus dikongkong minda dan fikirannya. Terlalu banyak kejahilan untuk diceritakan, dan masih menjajahi minda umat Melayu yang akhirnya dapat kita lihat bahawa UMNO sudah menjadi tuhan baru pujaan manusia bodoh bergelar ahli dan penyokong UMNO.

Mengapa UMNO beriya-riya benar mahu meneruskan proses pembodohan ke atas umat Melayu dulu, kini dan selamanya. Tiada lain melainkan untuk memastikan UMNO kekal berkuasa, dengan kuasa itulah akan diambil kesempatan atas kejahilan dan kebodohan rakyat. Melayu yang bodoh lagi jahil tidak punya timbangan ilmu, intelek mahupun akedamik. Mereka hanya , mereka hanya menilai dan menimbang sesuatu itu dengan apa yang telah disediakan oleh UMNO dalam kurikulum yang dianjurkan oleh UMNO yang diwarisi dari penjajah dahulu.

Kesan daripadanya, apa sahaja salah laku, penyelewengan, penipuan, rasuah, penindasan dan seluruh keburukan yang dilakukan oleh pemimpin UMNO tidak akan dapat dipersoal malah terus dibela oleh penyokong dan pendokong UMNO atas dasar kejahilan dan kebodohan tadi. Jika UMNO menerima kritikan atau berlaku pendedahan atas penipuan dan penyelewengan dikalangan pimpinan UMNO, penyokong dan pendokong UMNO dikalangan orang yang diperbodohkan UMNO dengan taatnya terus percaya dan yakin sungguh-sungguh bahawa semua itu bohong, fitnah, mengumpat, keji, maki hamun dan sewaktu dengannya. Bahaslah dengan cara akedamik bagaimana pun, ia telah tersemat didalam mindanya bahawa itu semua bohong, mustahil bagi UMNO buat perkara itu kununnya maka Melayu yang menjadi penyokong dan pendokong UMNO yang setia adalah antara manusia paling prejudis dalam dunia,. Itu juga sebabnya UMNO bermati-matian mempertahankan Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971( AUKU ) kerana dengan jalan ini sahajalah mereka dapat mengongkong pemikiran para mahasiswa agar mereka tidak boleh mempersoalkan apa yang dibuat oleh UMNO walaupun ia salah dari segi disiplin ilmu, kerana yang hanya meluluskan pandangan serta pendapat mereka hanyalah apa yang terkandung dalam silibus dan disiplin pengajian yang disediakan UMNO sahaja.

Apakah cara yang paling efektif untuk membebaskan umat Melayu seluruhnya keluar dari kepompong kejahilan tajaan UMNO. Mudah sahaja, hapuskan kuasa politik UMNO. Tinggalkan 2 atau 3 kerusi untuk tatapan anak cucu kita bahawa UMNO yang kerjanya merosakkan minda dan menjatuhkan maruah umat Melayu ketahap haiwan peliharaan seperti lembu dan kambing, babi juga mungkin yang disembelih apabila tiba masanya untuk dinikmati keuntungannya oleh puak-puak pemimpin UMNO. selagi UMNO/BN berkuasa selama itu jugalah manusia akan dieksploitasi kebodohannya untuk menjamin kuasa dan kedudukan mereka kekal kerana sudah jelas diketahui bahawa kuasa dan kedudukan pemimpin UMNO bukan bertujuan untuk menjaga kepentingan dan ketuanan Melayu sebagaimana yang dilaung-laungkan selepas prestasi buruk mereka pada PRU-12 yang lalu, tetapi untuk mempastikan bahawa mereka dapat kepentingan perut dan bawah perut mereka dengan mengambil kesempatan kebodohan dan kejahilan umat Melayu. Kaum India sudah sedar bahawa mereka sudah lama ditipi MIC, akhirnya mereka meninggalkan MIC. Kaum Cina sudah sedar bahawa mereka telah lama ditipu MCA, akhirnya mereka meninggalkan MCA. Umat Melayu mesti sedar bahawa UMNO sudah lama menipu Melayu dan menjadi tanggungjawab Melayu meninggalkan UMNO. Tiada gunanya kembali bersatu atas nama UMNO, kerana ia akan terus menipu.Tak Nak BN...BN.., Barang Naik...

No comments: