About Me

My photo
Anak Bapak Al-Banjary Al-Asya'iry As-Syafi'iy, Dilahirkan pada tanggal 1hb Januari 1983 di Kg Parit Satu Sungai Sireh, Tanjong Karang, Selangor Darul Ehsan, seorang Melayu berketurunan Banjar suku Alai, Kini bersama PAS Kawasan Tanjong Karang berjuang menegakkan Islam di atas muka bumi Allah sebagai amanah dan tanggungjawab dari-Nya.. ..terima kasih atas sokongan anda.. Takbirr..ALLAHUAKBAR..!!!

Monday, May 21, 2007

Tahniah PAS, Perasmian Pejabat Agung Pas, Jalan Raja laut, Kuala Lumpur.
Hari ini adalah merupakan hari yang bersejarah buat Parti Islam Se-Malaysia PAS di atas perasmian bangunan baru Pejabat Agung PAS, jalan Raja Laut, Kuala Lumpur. Bangunan setinggi 7 tingkat yang berdiri megah di tengah-tengah pusat bandaraya ini telah dirasmikan oleh Mursydul Am PAS yang juga Menteri Besar Kelantan Darul Naim, Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Bin Nik Mat.

Dengan wujudnya Bangunan PAS di tengah kotaraya yang penuh dengan noda ini, saya terfikir mungkin juga dapat kita tarbiyah semampu mungkin warga kota dengan nilai hidup Islam dan dapat menarik minat masyarakat warga kota untuk mendekati, mengenali dan seterusnya menyokong perjuangan PAS. Harapan juga agar dengan adanya Pejabat Agung PAS di tengah hiruk pikuk ibukota ini, dengan kehadiran sebilangan besar pimpinan-pimpinan ke sini, dapatlah di adakan program kemasyarakatan di sekitar kawasan bangunan ini paling tidak pun kita membuka jalan kepada mereka yang selama ini mencari-cari islam sebagai cara hidup, dari tidak baik kepada akhlak Islam.Kalau boleh juga Lorong Haji TAib yang memang dikenali ramai selepas ini akan berubah wajah dari wajah kesesatan kepada wajah indah yang diwarnai dengan iman dan taqwa kepada Allah Insya-Allah

Berdiri megah di tengah kota diharap dapat menambah semangat seluruh ahli PAS untuk terus bekerja dengan lebih gigih lagi dalam memperjuangkan Islam sebagai dasar kehidupan manusia dan negara. Kalau tidak kerana sumbangan dan penat lelah ahli-ahli PAS pasti mercu tanda baru ini tidak akan wujud di tengah-tengah kota ini.

UMNO dan Barisan Nasional sepatutnya sedar bahawa mercu baru PAS ini sebagai tanda betapa kami para penyokong dan ahli-ahli PAS tidak akan berputus asa dalam perjuangan menegakkan Islam sebagai agama negara dan bukan sekadar ritual sahaja , perjuangan kita tidak akan lama, paling lama pun bila mati nanti habislah tugas kita sebagai pejuang.

Tahniah kepada PAS, moga dengan rasminya Bangunan Pejabat Agung PAS yang baru ini akan memberi kekuatan baru kepada seluruh ahli-ahli PAS untuk terus bekerja keras mencapai tujuan dan matlamat PAS menjadikan Islam sebagai dasar politik dan pemerintahan negara.

2 comments:

Affuan said...

Tahniah juga saya ucapkan.. :)

yangikhlas said...

Mana gambarnya..!!